Ga naar de inhoud

Diensten

Dagopvang

Voor al uw dieren is dagopvang mogelijk. U kunt uw dier ’s morgens tijdens onze algemene openingstijden tussen 9.00 en 12.00 uur bij ons brengen, en ’s middags tussen 17.30 en 18.30 uur weer ophalen. In overleg is het ook mogelijk om uw huisdier vanaf 07.00 uur te brengen. Dagopvang is handig als u moet werken, maar ook als u bijvoorbeeld een dagje weggaat.

Honden

Wij kunnen 75 honden opvangen. Iedere hond wordt dagelijks met ‘in de roedel passende’ vrienden uitgelaten op twee speciaal daarvoor ingerichte speelvelden. Hierna gaan de dieren terug naar hun inmiddels schoongemaakt verblijf om te eten. Wij voeren ze tweemaal daags met hoogwaardig voer, afgestemd op het dier. Indien u wenst dat uw hond zijn eigen merk voer krijgt (bijvoorbeeld i.v.m. dieet), dan vragen wij u dit zelf mee te nemen. Het meegeven van vers vlees of barf-materiaal is bij ons geen enkel probleem. Wij voeren uw hond in principe twee keer per dag, tenzij u aangeeft dat uw hond thuis iets anders gewend is. Uiteraard is er de hele dag vers drinkwater aanwezig.

Samen of alleen

Meestal delen de honden hun kennel met een zorgvuldig door ons uitgezocht speelkameraadje. Hierbij houden we rekening met het karakter, de grootte, het geslacht en de leeftijd van de honden. Brengt u twee honden bij ons? Dan komen zij uiteraard samen in één kennel, tenzij u een andere voorkeur aangeeft. Op uw verzoek, of als uw hond geen gezelschap verdraagt, plaatsen wij uw hond alleen.

Mand of deken mee?

In de kennel krijgt uw huisdier van ons een mand en een deken. Deze zijn gemakkelijk te wassen en te verschonen. Brengt u graag uw eigen mand of deken mee? Houdt u er dan rekening mee dat deze gewassen moet kunnen worden en dat het kapot kan gaan; de dieren zitten meestal met andere dieren samen en er wordt dan al snel gestoeid met een mand of deken. Dierenhotel Liesbosch is niet aansprakelijk voor het kapot maken van meegebrachte en achtergelaten riemen, manden, speeltjes e.d.

Entingen

Wij vragen u uw dier in te laten enten, voordat uw huisdier bij ons komt logeren. Indien deze niet juist geënt is, moeten wij deze helaas weigeren.

De entingen die nodig zijn:

 Hondenziekte
 Leverziekte
 Parvo
 Besmettelijke Hondenhoest (kennelhoest)
 Leptospirose (Ziekte van Weil)

In plaats van de inentingen tegen hondenziekte, leverziekte en Parvo accepteren we ook een titerbepaling van uw hond. De titerbepaling mag niet ouder zijn dan 1 jaar. De titerbepaling moet in uw dierenpaspoort en/of vaccinatieboekje terug te vinden zijn.

De entingen mogen niet ouder zijn dan een jaar en dienen uiterlijk 10 dagen voor het verblijf te worden gegeven.

Extra service

Wassen

U kunt ervoor kiezen uw hond door ons te laten wassen, voordat u uw dier komt ophalen.

Wilt u uw hond honderd procent schoon mee naar huis nemen, dan kunt u ons dit laten weten. De kosten van het wassen liggen niet vast, dit bepalen wij in overleg. Het tarief hangt af van de grootte van het dier en het soort vacht

Katten

Uw kat is bij Dierenhotel Liesbosch van harte welkom. Uw kat heeft de mogelijkheid lekker te spelen. Daarnaast kan hij ergens een rustig plekje opzoeken om een tukje te doen. De hele dag staat de radio zachtjes aan op de achtergrond, om toch een beetje het thuisgevoel voor uw dier te creëren.

Voeding

Uw kat krijgt bij ons hoogwaardige voeding. Indien u wenst dat uw kat zijn eigen merk voer krijgt (bijvoorbeeld i.v.m. dieet), dan vragen wij u dit zelf mee te nemen. Het meegeven van vers vlees of barf-materiaal is bij ons geen enkel probleem Uw huisdier heeft 24 uur per dag de beschikking over vers water.

Medicatie

Een goede medische zorg staat bij ons hoog in het vaandel. Gebruikt uw kat medicatie? Neem deze dan gerust mee, zodat wij tijdens uw afwezigheid voor een juiste toediening kunnen zorgen.

Vachtverzorging

Wij kammen en borstelen de katten regelmatig. Zo proberen wij haarballen en klitten te voorkomen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Entingen

Wij vragen u uw dier in te laten enten, voordat uw huisdier bij ons komt logeren. Indien deze niet juist geënt is, moeten wij deze helaas weigeren.

De entingen die nodig zijn:

– Kattenziekte
– Niesziekte (Feline calicivirus en Rhinotracheïtis)
– Niesziekte (Bordetella)


Overige huisdieren

Naast tijdelijke opvang voor honden en katten heeft Dierenhotel Liesbosch ook opvang voor andere huisdieren, zoals konijnen, knaagdieren, marterachtigen, vogels en reptielen/amfibieën.

De opvang voor dit soort huisdieren is altijd volledig op maat. Daarom is het noodzakelijk om vooraf afstemming te hebben over de huisvestiging, verzorging, voeding en klimaat van deze huisdieren. Niet ieder huisdierensoort is geschikt voor verplaatsing (vanwege omgeving/temperatuur). Daarom kan het verstandig zijn om hiervoor verzorging in huis te regelen. Bel ons voor de mogelijkheden.

Entingen

Wij vragen u uw konijn in te laten enten, voordat uw konijn bij ons komt logeren. Indien deze niet juist geënt is, moeten wij deze helaas weigeren.

De entingen die nodig zijn:

– VHS-virus
– Myxomatose